سه نوع اصلی قرابیه وجود دارد:
- گردویی (با گردو)
- بادامی (با بادام)
- نارگیلی (با نارگیل)
قرابیه عمدتاً با آرد بادام (بادام آسیاب شده)، سفیده و شکر درست می شود. نوع اولیه آن قرابیه بادامی است. در نوع گردویی به جای پودر بادام از گردو استفاده می کنند و به همین دلیل ظاهر قهوه ای تیره تری دارد در حالی که بادامی به رنگ کرم است. قرابیه نارگیلی همان بادامی است به جز نارگیل. در این نوع از مخلوط بادام و نارگیل به عنوان ماده اصلی استفاده می کنند. معمولاً روی این شیرینی خلال پسته و بادام به عنوان تزیین وجود دارد. در تبریز قرابیه خامه ای را هم درست می کنند که دو سایز کوچک است قرابیه گردویی با خامه کوبیده وسطش درست می کنند.
قرابیه در تبریز
مردم تبریز برای تهیه این شیرینی از آرد بادام، شکر، سفیده تخم مرغ، وانیل، مارگارین و پسته استفاده می کردند. قرابیه همراه با چای برای عصرانه یا قبل از ناهار مصرف می شود. طعم شیرین این شیرینی ها طرفداران زیادی را به خود جلب کرده و کم کم دارد به یک غذای محبوب تبدیل می شود. مردم تبریز در تهیه این شیرینی بسیار مهارت داشتند و آن را با کیفیت عالی درست می کردند.
برای خرید قرابیه اصل تبریز، کلیک کنید
قرابیه در مراکش
در مراکش و منطقه غربی به عنوان پنکیک سمولینا به جای آرد سفید استفاده می شود. (این دیگه قرابیه نمیشه)
آنها این کلوچه ها را به شکل گرد درست می کردند و با مواد مختلف معطر می
کردند. برای مراکشی ها استفاده از چربی بالا و پرچرب در این شیرینی ها رایج
بود.
قرابیه در مراکش چگونه تهیه می شود؟
مردم مراکش از همان موادی که در بالا ذکر شد برای تهیه این شیرینی استفاده می کنند، اما به جای سفیده تخم مرغ از تخم مرغ کامل استفاده می کنند. آنها همچنین از طعم هایی مانند آب پرتقال یا لیمو و کره استفاده می کنند. خمیر را در گلوله یا حلال بپزید و در فر بپزید و بلافاصله بعد از پخت در شکر و کره بغلتانید.
قرابیه در یونان
برای طعم دادن به این شیرینی از گلاب و وانیل استفاده کردند. شکل های بادام زمینی گرد یا حلال هستند و در حالی که هنوز داغ هستند در شکر یخ زده می غلتانند. این شکر به صورت لایه ای از کره و شکر روی شیرینی می آید و طعم خوبی به آن می دهد. وسط این میخک یا خامه هم می گذارند. این شیرینی محبوب برای غسل تعمید و کریسمس بود.
مردم یونان برای تهیه این شیرینی از بادام دودی استفاده می کردند و از شکر زیادی استفاده می کردند. در آن از کره نیز زیاد استفاده کردند. استفاده از میخک در این شیرینی به دلیل نماد حکیمان حاضر در تولد عیسی است. حتی گاهی به جای بادام از گردو استفاده می کنند و با پودر قند نمی پوشانند.
قرابیه در بلغارستان و ترکیه
در بلغارستان این شیرینی محبوب در فصل تعطیلات با انواع مربا تولید می شد. قرابیا به طور گسترده در شیرینی فروشی ها و نانوایی ها موجود است.
مردم ترکیه و بلغارستان نیز از همان مواد اولیه ای که تبریزی ها برای تهیه این شیرینی استفاده می کردند استفاده می کنند اما در تهیه خمیر از تخم مرغ های شیرین و کامل و وانیل نیز استفاده می کنند. استفاده از آب پرتقال نیز در بین این افراد برای عطر محبوبیت دارد.
نسخه گیاهی شیرینی قرابیه:
همه مواد این غذا منبع گیاهی دارند به جز آلبومین. اگر گیاهخوار هستید، باید آلبومین را با یک منبع گیاهی جایگزین کنید. از آنجایی که قرابیه وگان در ایران وجود ندارد، نمی توانم با اطمینان بگویم که خوشمزه خواهد بود. با این حال، اگر گیاهخوار هستید، می توانید این شیرینی را در کنار فنجان چای یا قهوه خود میل کنید.
تاریخچه:
قرابیه (قرابیه، قرابیه، قرابیه) شیرینی سنتی شیرینی است که اصالتاً تبریزی در ایران است. تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی ایران بوده و همواره یکی از مهم ترین شهرهای ایران بوده است. تبریز به خاطر شیرینی و قنادی های جذابش معروف است. قرابیه شاهزاده سرزمین شیرین تبریز و شاید ایران است. گرانترین شیرینی در قنادی که در مراسم رسمی ارزش فوق العاده ای دارد. آذری ها با این شیرینی از مهم ترین مهمانان پذیرایی می کنند.
تاریخچه ساخت شیرینی در ایران به بیش از هزاران سال قبل می رسد. مورخان بر این باورند که قرابیه تبریزیان زیرمجموعه ای از کلوچه های بریتانیایی است که ایرانیان آن را به سبک ایرانی پخته اند. با این حال، هیچ مدرکی برای نشان دادن اطلاعات در مورد تاریخچه این غذا وجود ندارد. قرابیه یا به قول آذری ها قرابیه در میزبانی سال نو جایگاه منحصر به فردی دارد. در تبریز اولین چیزی است که همراه با یک فنجان چای میزبان می شوید.
منبع: بوک اف سی
برای خرید انواع قرابیه، کلیک کنید
نوش جان!